Výstavy sú pre našu firmu dôležitý, náročný a zodpovedný podnik. Možno povedať, že po rokoch rutinný, ale každá výstava má svoje špecifiká. Nielen to, že sme rok od roka starší a skúsenejší, ale že nesie so sebou popri starostiach aj akési hráčske vzrušenie ako sa celý ten podnik tento rok vydarí. Ak sa vydarí, nie je to samé od seba. Stojí za tým veľký počet aktivít – od myšlienky ako pripraviť expozíciu, aby bola stále niečím nová, ako ju spropagovať pred a počas výstavy, ktorých partnerov a v akom rozsahu osloviť pre dodanie všetkého potrebného až po fyzickú prípravu. Proces začína už počas roka, kedy firma reaguje na požiadavky zákazníka, analyzuje ich a prispôsobuje aj obsah výstavy k jeho požiadavkám čo chce vidieť najviac a čo ho má najviac inšpirovať.

V prvom rade je to reklama a reklamné materiály – inzercia v renomovaných časopisoch, bannery, informačné tabule, ktoré spracováva náš grafik do 90% podoby ktorej finálnu podobu dá zhotoviteľ. Tento proces začína už počas leta a zintenzívni sa dva týždne pred výstavou tak, aby všetky materiály boli dodané včas a bol aj čas na prípadné kozmetické korekcie. Ďalšou úlohou je včasné objednanie aktuálnych propagačných materiálov od výrobcov tak, aby návštevník výstavy dostal všetky relevantné informácie v obsahovo vyčerpávajúcej  a graficky dôstojnej podobe.

Samostatná a vzrušujúca kapitola sú objednávky tovaru a kompletizácia zoznamu všetkých produktov, ktoré chceme na výstave predviesť a ich zatriedenie podľa dôležitosti do „playlistu“ vystaveného tovaru. Najdôležitejšia je pochopiteľne všetka hrajúca technika skompletizovaná podľa kvalitatívnych i finančných limitov tak, aby bol oslovený každý zákazník – začínajúci, pokročilý, či veterán. Keď je nový materiál včas k dispozícii, starostlivo sa testuje niekoľko týždňov pred výstavou, aby sa optimalizoval v danom zapojení. To platí aj pre výber hudby, ktorá sa bude prezentovať. Musí obsahovať technicky aj interpretačne hodnotné skladby všetkých žánrov v najlepšej možnej kvalite. Nasleduje objednanie prepravy a kalkulácia podľa objemových i váhových kritérií, objednanie ubytovania atď…

Samostatná kapitola je balenie a naloženie tovaru. Je to síce rutina, ale vyžaduje značné psychické a fyzické úsilie s obrovskou dávkou opatrnosti – v konečnom dôsledku ide o tovar za státisíce € a v podmienkach Enigmy a jej 500 ročných priestorov ide o neskutočne hektickú prácu hlavne s ťažkými a objemnými reprosústavami. Nasleduje posledná kontrola do najmenších detailov, káva a môžeme vyraziť na cesty. Za dve hodiny je tu Bratislava, nasleduje registrácia v hoteli prevzatie výstavných priestorov a vyloženie tovaru – v horšom prípade prestoj, ak je už rampa obsadená. Tento rok šlo však všetko hladko a za hodinu sme už vybaľovali, zdobili. Pre prípravu jednotlivých expozícií sme použili hifi nábytok slovenského výrobcu NEO, akustické panely Artnovion boli použité pre elimináciu dozvuku a estetické dotvorenie expozície.

Expozícia bola rozdelená na štyri zóny tri pre dynanické ukážky s hlavnou TOP zostavou tvorenou „setupom“ multiplayer T+A MP 3100 HV, integrovaný zosilňovač T+A PA 3100 HV a pomocný zdroj PS 3000 HVSymetrické signálové prepojovacie káble Wireworld Platinum Eclipse 8. generácie boli použité na prepojenie multiplayeru a zosilňovača, reproduktorové káble Wireworld Golden Eclipse 8. generácie. Sieťové káble boli použité skvelé Wireworld Platinum Electra. Koncový prvok zostavy tvorili reprosústavy Focal Utopia III Evo, poslednej generácie. V druhej zóne bola osadená zostava strednej triedy tvorená multiplayerom T+A MP 2000R MKII a integrovaným zosilňovačom T+A 2500R. Signálové káble boli použité symetrické Wireworld Eclipse 8. generácie, rovnako ako aj reproduktorové káble Wireworld Eclipse. Reprosústavy Focal Kanta No.3, ktoré dodal Focal dramaticky tesne pred výstavou. Tretia hrajúca zóna obsahovala kompaktnú zostavu zloženú s multifunkčného receivera T+A R 1000E a stĺpových reprosústav Focal Aria 926. Prepojenie bolo realizované cez káble Wireworld Oasis. Vo štvrtej, statickej zóne boli pri vstupe do expozície vystavené reproduktorové sústavy Focal sérií 100 a 300 určené na inštaláciu do stien alebo stropu, ktoré môžu byť v konfigurácii stereo, alebo multikanál. Rady sa od seba líšia cenovo i kvalitatívne avšak už aj séria 100 umožňuje kvalitne ozvučiť interiér, séria 300 naviac využíva technológie reproduktorov s membránou FLAX z high-end meničov Focalu použitých v úspešných modeloch Kanta a Aria. Vo forme vzoriek boli na samostatnom pulte predvedené unikátne konštrukcie káblov americkej firmy Wireworld. Expozíciu dopĺňal set ozvučenia domáceho kina Focal Sib Evo 5.1 Dolby Atmos, utrazvuková práčka vinylových platní Audio desk systeme Gläss a už tradičný retrokútik v ktorom boli vystavené a aj predvedené skvosty z éry pásových magnetofónov – profesionálne prístroje REVOX A700 a reportážny UHER Report 4000. Hifi kategóriu zastupovala legenda REVOX A77 Mk. II. Slúchadlá Focal boli ako hrajúce vystavené v spoločnej slúchadlovej expozícii v hoteli Austria Trend. Enigma poskytla všetky štyri vrcholové modely – UtopiaClearElear a najnovšie Elegia, ktoré prišli na výstavu priamo od výrobcu. Taktiež si návštevníci mohli vypočuť vo wireless kútiku slúchadlá Focal Listen Wireless.

Výstava samotná prebehla bez komplikácií všetko fungovalo ako má, skalní zákazníci a priatelia navštívili expozíciu už v prvej vlne, teda v piatok cez VIP večer. Najväčší záujem bol o vypočutie si a informácie o hlavnej zostave T+A HV série + Focal Scala III Evo. Zvuk sa proti staršej verzii opäť posunul k lepšiemu predovšetkým v dynamike a definícii a to nielen pri reprosústavách, ale aj v sete T+A MP 3100 HV s T+A PA 3100 HV doplnenej o externý zdroj PS 3000 HV. ktorý slúži k posilneniu zdrojovej časti zosilňovača o 1200 W na celkový výkon 3300W a filtračnú kapacitu 360.000µF (!). Samotný zdroj je možné kombinovať aj s koncovým stereo zosilňovačom A 3000 HV. V slúchadlovej expozícii šli „z ruky do ruky“ predovšetkým nové modely Clear Elegia ale aj najvyšší model Utopia sa tešil záujmu poslucháčov. Vydarila sa aj „svatba“ so spoločnosťou CANOR, ktorej boli zapožičané reprosústavy Focal Sopra 3 výsledkom spolupráce s novým zosilňovačom pracujúcim v triede A bol príjemný a prekreslený zvuk.
Samotný výstavný víkend bol návštevnosťou o niečo slabší ako po minulé roky, ale o to intenzívnejší. Takže nakoniec, keď sme v nedeľu večer výstavu ukončili a po troch dňoch sa celá mašinéria spiatočnej prepravy, vybalenia a konsolidácie priestorov skončila musíme konštatovať, že nás to stále zmysluplne baví a zákazník bude i naďalej pre nás inšpiráciou a hnacím motorom do budúcnosti. Zvuku zdar!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu