Súčasný moderný interiérový dizajn sa stále viac prikláňa k čistým líniám a možno až minimalistickým trendom zariadenia obytných priestorov. Pre mnohých zákazníkov, ktorý chcú do svojich obytných priestorov začleniť aj kvalitné domáce kino, dobre znejúce stereo alebo potrebujú kvalitne ozvučiť akýkoľvek priestor v domácnosti ako napr. aj kúpeľňu, kuchyňu alebo si skvalitniť dobrým zvukom aj posedenie na vonkajšej terase, predstavuje použitie klasických reproduktorov z priestorových ale aj dizajnových dôvodov mnohokrát doslova nočnú moru a to nehovoriac o káblových rozvodoch pri inštalácii viackanálového zvukového systému.

Na obrázkoch vyššie môžete vidieť porovnanie výzoru inštalovaných reproduktorov radu Focal 300 Series, ktoré vľavo nie sú a vpravo sú pozakrývané mriežkami.

Jedinečné riešenie ponúka použitie vstavaných reproduktorových sústav, ktoré ponúkajú doslova plne diskrétne a dizajnovo čisté riešenie od jednoduchého ozvučenia TV prijímača až po doslova profesionálne ozvučenie multikanálového domáceho kina v najvyššej možnej kvalite, ktorá je v mnohých prípadoch po finančnej a hlavne zvukovej stránke podstatne lepšia ako pri konvenčných reprosústavách, ktoré sú mimoriadne náchylné na správne umiestnenie a v neposlednej rade aj na samotnú akustiku posluchovej miestnosti.

Moderná obývačka vybavená inštaláciou zabudovaných reproduktorov Focal 300 ICA 6, ktoré tvoria predné 3 kanály domáceho kina.

Vstavané reproduktory môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií:

  • reproduktory určené na inštaláciu do stropov a podhľadov
  • reproduktory určené na inštaláciu do stien a priečok
  • reproduktory určené na inštaláciu do stien aj do stropov
  • reproduktory určené na inštaláciu na stenu

Uvedené typy reproduktorov sa inštalujú do vopred pripravených montážnych otvorov. Pri väčšine produktov sa dá aj povrchovo upraviť vonkajšia krycia mriežka a rámik, aby dokonale splynuli s interiérom. Pri výbere tohto typu reproduktorov je kľúčovým faktorom ich montážna hĺbka, na ktorú si treba dať veľký pozor.

Poslednou kategóriou sú nástenné reproduktory, ktoré sa inštalujú na originálnu konzolu alebo na montážny rám, ktorý je ich súčasťou.

Z našej ponuky vstavaných reproduktorov prestížnej francúzskej značky FOCAL, ktorá už viac ako štyri desaťročia navrhuje a vyrába inovatívne a špičkové reprosústavy, z ktorých nespočetné modely predstavovali a dodnes vďaka neustálym firemným inováciám a patentom  predstavujú celosvetovo uznávanú referenciu v reprodukcii zvuku pre vás vyberáme:

Séria 1000

Trojkanálové domáce kino zo vstavaných reproduktorov Focal 1000 IW LCR 6.

Séria 1000 stelesňuje výnimočnú dokonalosť, patentované exkluzívne technológie, bezkonkurenčný výkon a širokú konfiguračnú variabilitu. Produkty série 1000 sú samozrejme vyrábané vo Francúzku a disponujú špičkovými meničmi s membránou tvaru „W“ a ikonickým výškovým meničom z čistého berýlia. So svojimi siedmimi produktami, vrátane dvoch modelov UTOPIA, táto séria ponúka diskrétnu a nekompromisnú referenčnú reprodukciu pre stereo a viackanálové inštalácie domáceho kina.

Séria 300

Nenápadný stredový kanál domáceho kina prekrytý bielou mriežkou (Focal 300 ICW 8).

Produkty série 300 sú taktiež navrhnuté a vyrobené vo Francúzku a disponujú exkluzívnymi technológiami Focal, ktoré sú použité aj v oceňovanej sérii konvenčných reprosústav série Aria 900. Medzi tieto technológie patrí invertný výškový TNF menič s hliníkovo-horčíkovou membránou a FLAX meniče z ľanových vlákien. Vďaka patentovanému systému EQI – Easy Quick Install, sa reproduktory veľmi ľahko a spoľahlivo inštalujú bez použitia akéhokoľvek náradia.

Séria 100

Jednoduché vylepšenie zvuku televízora vďaka použitiu jedného páru integrovaných reproduktorov Focal 100 IW 6

Najpopulárnejší modelový rad vstavaných reproduktorov ponúka širokú škálu využitia pri inštaláciách multikanálového domáceho kina a sterea. V podstate, všade tam kde zákazník požaduje nadštandardnú reprodukciu zvuku, napríklad aj vo vlhkom prostredí ako je kúpeľňa.

Luxusne zariadená kúpeľňa ozvučená reproduktorom Focal 100 ICW 8, ktorý perfektne splynie so stropom.

Polyglass „stropné“ reproduktory majú novú výhybku s inovatívnou architektúrou, ktorá výrazne zlepšuje posluch mimo osi reproduktora a vďaka kompaktnému dizajnu spolu s možnosťou použitia  kruhových alebo štvorcových krycích mriežok, ktoré sú samozrejme pripravené pre prípadné premaľovanie sa dokážu v interiéry doslova stratiť. Samozrejmosťou je aj osvedčený systém EQI – Easy Quick Install, pre rýchlu a bezpečnú montáž bez použitia náradia.

Séria On Wall 300

3 kanálové domáce kino vytvorené z reproduktorov Focal modelového radu On Wall 300

Nástenné reproduktory On Wall 301 a On Wall 302 boli navrhnuté tak, že ich zvukový prednes vás úplne pohltí a ocitnete sa tak v centre diania pri sledovaní vašich obľúbených filmov a vaša obľúbená hudba vás chytí za srdce už pri posluchu prvých tónov ktorejkoľvek skladby. Reproduktory modelového radu On Wall je možné perfektne rozmiestniť po stranách televízora, na stenu, ale taktiež si ich môžete inštalovať na stojan.

Exkluzívne ľanové meniče, ktoré si zamilovali tisíce audio nadšencov v modelových radoch Aria a pri integrovaných reproduktoroch 300 Series sú použite aj v modelovom rade On Wall v dvoch elegantných prevedeniach, v bielom laku a v saténovej čiernej. Svojim moderným dizajnom určite zapadnú do akéhokoľvek interiéru a stanú sa jeho dizajnovým prvkom.

Séria 100 Outdoor

Ozvučený balkón pomocou reproduktorov Focal 100 OD8

Vďaka reproduktorom Focal 100 OD6 a 100 OD8 môžete mať zvuk na aký ste od spoločnosti Focal zvyknutí už aj vonku, napríklad na svojej terase. Reproduktor Focal 100 OD6 a 100 OD8 je jednoducho inštalovateľný vďaka spevnenému inštalačnému úchytu, ktorým je ho možné uchytiť napr. o stenu. Tento úchyt disponuje 180° rotačným systémom, ktorý ho umožňuje natočiť do akéhokoľvek smeru v rámci tohto uhla. Dokonca, keďže dizajnéri spoločnosti Focal dbali na každý detail, reproduktor 100 OD6 je možné si objednať v čiernom prevedení alebo v bielej farbe, ktorá je možné natrieť na akýkoľvek vami požadovaný odtieň.

Elegantná terasa s ozvučením z integrovaných reproduktorov 100 ICW 8 z radu Focal Series 100

Okrem toho, že je ozvučnica reproduktora Focal 100 OD6 vyrobená z polypropylénu s vysokou hustotou, bola taktiež ošetrená UV žiarením a disponuje certifikáciou IP66. Tento referenčný medzinárodný štandard certifikuje odolnosť produktu voči extrémnym poveternostným podmienkam, konkrétne definuje hodnotu prachuvzdornosti a vodotestnosti.

Záver

Pokiaľ rozmýšľate o použití uvedených typov reproduktorov, ideálnym riešením je konzultovať vhodný výber typu, veľkosti, spôsobu inštalácie a ideálneho rozmiestnenia a taktiež trasovania kabeláže pokiaľ je možné ešte pri stavebnom návrhu, alebo pred prípadnou prerábkou interiéru miestnosti.

Odborná konzultácia a návrh vám zaistí že váš projekt bude navrhnutý a realizovaný v maximálnej možnej estetickej a samozrejme zvukovej miere a vyhnete sa mnohým prípadným problémom.viackanálové domáce kino.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu