Najlepší high-end gramofón – Thorens TD 124 DD

Aj keď výroba pôvodného modelu Thorens TD 124 bola ukončená už viac než pol storočím, tento výnimočný gramofón si stále zachováva svoj status „legendy“ a je medzi nadšencami analógového zvuku stále veľmi vyhľadávaný. Aj keď jeho nová verzia TD 124 DD sa výzorom veľmi nelíši od originálu, skratka DD za modelovým označením našepkáva, že tentokrát sa už jedná o tzv. „direct drive“ gramofón, tj. s priamym pohonom taniera. Naviac, nový model TD 124 DD je vybavený aj úplne novým ramienkom TP 124, ktoré ponúka široké možnosti nastavení a dokonale dopĺňa retro vzhľad tohto gramofónu, najmä keď je osadené prenoskou Ortofon SPU 124, ktorá je pre tento gramofón primárne určená. Dokonca, model TD 124 DD je vybavená aj špeciálnym vyskakovacím adaptérom pre 7‘‘ „jukebox“ single. Čokoľvek si pomocou tohto výnimočného gramofónu budete chcieť prehrať, prekvapí vás dynamickým, pevným zvukom a robustnou konštrukciou. Aj keď aj vyzerá naozaj retro, jeho zvuk je príťažlivo aktuálny.

Najlepšie riešenie pre posluch cez slúchadlá – Naim Uniti Atom Headphone Edition

Stále narastajúci počet záujemcov o posluch vysokokvalitného zvuku cez kvalitné slúchadlá donútil viacerých výrobcov hifi elektroniky, aby rozšírili svoje portfólio produktov o kvalitné slúchadlové zosilňovače. Odpoveďou značky Naim na tento dopyt je úplne nová edícia základného modelu sieťového prehrávača so slúchadlovým zosilňovačom Naim Uniti Atom Headphone Edition. Technológie použité pre zosilňovaciu časť sú veľmi podobné s tými, ktoré využívajú aj vlajkové lode značky Naim – produkty z modelového radu Naim Statement. Vďaka tomu ponúka prehrávač Uniti Atom Headphone Edition široké možnosti sieťovej konektivity a podporu celej škály streamovacích služieb. Pre slúchadlá je samozrejmosťou symetrický XLR konektor a taktiež aj klasicky 6,35mm jack. Naviac, Uniti Atom Headphone Edition je možné využiť aj ako predzosilňovač pre koncový zosilňovač alebo pre aktívne reproduktory. Akékoľvek využitie mu nájdete, jeho dynamický a úderný zvukový prednes vás prekvapí pri každom posluchu. Ako dokonalý doplnok k prehrávaču Naim Uniti Atom Headphone Edition odporúčame niektoré zo slúchadiel značky Focal.

Najlepšie slúchadlá – Focal Clear Mg

Pôvodné slúchadlá Focal Clear už boli samé o sebe skvelým modelom otvorených slúchadiel, ale s príchodom nového modelu Focal Clear Mg posúva značka Focal pomyselnú latku ešte o čosi vyššie. Najvýraznejšou zmenou sú úplne nové magnéziové meniče – ktoré dávajú slúchadlá prívlastok „Mg“ – zlepšenie tlmenia v rámci otvorenej ozvučnice a taktiež aj lepšie umiestnenie meničov vzhľadom na uši poslucháča. Výsledkom tejto plejády inovácií sú slúchadlá, ktoré si zachovávajú všetku tú krásnu „otvorenosť“ zvuku pôvodného modelu. Naviac, teraz ponúkajú aj väčšiu dynamiku a presnosť. Vďaka slúchadlám Focal Clear Mg teraz vo svojej obľúbenej hudbe odhalíte ešte viac detailov a budete mať pocit, že zvuk sa krásne rozplýva v priestore priamo pred vami, nie že je len uzavretý vo vašej hlave.

Najlepšie high-end slúchadlá – T+A Solitaire P-SE

T+A urobilo s modelom Solitaire P – SE veľmi ambiciózny prvý krok na trhu high-end slúchadiel, ktorými v kombinácií so slúchadlovým zosilňovačom T+A HA200 prakticky necháva za sebou veľmi veľkú časť konkurencie. Aj napriek tomu, že slúchadlá Solitaire P – SE predstavujú o čosi dostupnejší model ako slúchadlá Solitaire P, čo bolo možné dosiahnuť najmä vďaka o trochu jednoduchšej konštrukcií planárnych magnetostatických meničov, stále sa radia do kategórie nekompromisne high-endových slúchadiel a ich celkový zvukový prednes so sebou prináša naozaj plný, dynamický a úderný zvuk s holografickým priestorovým zobrazením. Naviac, všetky zložky zvukového spektra sú medzi sebou dokonale previazané od najhlbších basových frekvencií až po najmenšie detaily na výškach, vďaka čomu sa od posluchu hudby cez slúchadlá Solitaire P – SE nebudete vedieť odtrhnúť.

Najlepší kompaktný subwoofer – SVS 3000 Micro

Ostatné subwoofre modelového radu SVS 3000 využívajú koncepciu jedného woofra v uzavretej alebo otvorenej ozvučnici. Avšak, inžinieri SVS prichádzajú v modely SVS 3000 Micro s vôbec najmenším meničom s priemerom len 8-palcov. Neuveriteľné pevná ozvučnica modelu SVS 3000 Micro so stranou menšou než 30cm je dokonca vybavená dvoma takýmito meničmi, ktoré smerujú proti sebe. Model 3000 Micro je preto určený presne tým zákazníkom, ktorý vo svojich posluchových miestnostiach nemajú mnoho miesta, ale aj napriek tomu si chcú dopriať zvukový výkon, na ktorí sú fanúšikovia značky SVS zvyknutí. Vďaka integrovanému zosilňovaču Sledge STA-800D2 s výkonom 800W RMS disponuje subwoofer SVS 3000 Micro dokonalou kontrolou aj nad tými najjemnejšími detailmi, ale v prípade potreby ponúka aj neuveriteľnú údernosť a silu. Vo výsledku, keď ešte vezmeme do úvahy jeho cenovú kategóriu je tento model naozaj absolútnym víťazom svojej kategórie.

Najlepší subwoofer pomer cena / výkon – SVS SB-1000 Pro

Ktorékoľvek farebné prevedenie nového modelu SVS SB-1000 Pro si vyberiete, konečný výsledok bude vždy rovnaký – SB-1000 Pro si vás podmaní svojou rýchlosťou, úderom a spodnou úrovňou frekvenčnej odozvy; to všetko z ozvučnice, ktorá je len o čosi väčšia ako jeho 12-palcový menič na prednej strane. Vnútri sa nachádza integrovaný zosilňovač s výkonom 325W RMS, ktorý ponúka dostatočný výkon aj pri tých najnáročnejších pasážach a dodáva im presne taký priestorový rozsah a efekt, aký si zaslúžia. Aby toho nebolo málo, nový model SB-1000 s prívlastkom „PRO“ teraz prináša aj ovládanie pomocou mobilnej aplikácie. Vlastnosť, ktorá bola kedysi dostupné len pre najvyššie modely radu SVS 16-Ultra. Ak teda hľadáte cenovo dostupný subwoofer, ktorý vás svojím výkonom doslova šokuje, práve ste ho našli.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu