Nový model uzavretých slúchadiel Focal Celestee

Spoločnosť Focal vstupuje do nového roka 2021 veľkolepo a hneď na začiatku roka uviedla do svojho portfólia viacero nových produktov. Medzi tieto patrí aj úplne nový model uzavretých slúchadiel Focal Celestee, ktoré boli uvedené ako model, ktorý nahrádza staršie uzavreté slúchadlá Focal Elegia. Názov slúchadiel Celestee je inšpirovaný nočnou oblohou (hviezdy) o čom svedčí aj voľba netradičnej, ale určite veľmi elegantnej modrej farby v odtieni „navy blue,“ ktorú veľmi vkusne a štýlovo dopĺňajú zlato-medené prvky.

Vyhotovenie, dizajn, komfort a odizolovanie od okolitého prostredia

Ako už u slúchadiel od značky Focal býva zvykom, pri dizajne si naozaj niet na čo sťažovať. Dizajn slúchadiel Focal Celestee si jednoducho zamilujete na prvý pohľad. Dizajnovo sú veľmi podobné vyššiemu modelu uzavretých slúchadiel Focal Stellia. Čo sa týka komfortu, slúchadlá Focal Celestee sú veľmi podobné staršiemu modelu Elegia s váhou niečo málo cez 400g. Náušníky slúchadiel Celestee sú pokryté semi-anilínovou kožou, ktorú taktiež nájdete aj na vrchnej časti hlavového mostu a aj na zadnej strane slúchadiel kde je prekrytá mriežkou z nerezovej oceli.

Výkon a možnosti využitia

Uzavreté slúchadlá Focal Celestee taktiež využívajú hliníkovo-horčíkové meniče a zabraňujú prenášaniu nežiadúcich rezonančných frekvencií ich „rozbíjaním“ o zadnú stranu náušníkov. Typicky sa v uzavretých slúchadlách využíva určitý druh tlmenia, ktoré značka Focal vo svojich slúchadlách rieši obložením vnútornej strany náušníkov maticou prvkov v tvare miniatúrnych elementov v tvare pyramídy. Samozrejmosťou je taktiež otvor na zadnej strane slúchadiel, ktorý sa elegantne ukrýva v plameni tvoriacom logo značky Focal. S impedanciou 35Ω sú tieto slúchadlá vhodné na posluch doma na kvalitnom slúchadlovom zosilňovači (v balení nájdete adaptér z 3,5mmsamica na 6,35mmsamec), ale aj na cestách kde si ich môžete pripojiť do prenosného hifi prehrávača alebo priamo do vášho smartfónu. O bezpečný prenos slúchadiel sa postará kvalitné a pevné prenosné púzdro dodávané v balení, ktoré farebne ladí so slúchadlami.

Slúchadlá Focal Celestee sú skvelým partnerom na cesty.
Vďaka perfektne vyladenej ergonómii sadnú Focal Celestee perfektne každému.

Technické parametre a cena

Slúchadlá Focal Celestee budú dostupné na prelome mesiacov február a marec za cenu 999€ s DPHobjednať si ich môžete už teraz na našom e-shope. Veľkou výhodou nákupu u nás je, že sme oficiálny distribútor značky Focal pre slovenskú republiku.

Slúchadlá Focal Celestee je možné si predobjednať u nás v e-shope za cenu 999€ s DPH.

Technické parametre

Typuzavreté slúchadlá do uší
Impedancia35Ω
Citlivosť105dB SPL / 1mW @ 1kHz
Celkové harmonické skreslenie0,1% @ 1kHz / 100dB SPL
Frekvenčná odozva5Hz – 23kHz
Meniče40mm hliníkovo-horčíkové meniče s membránou tvaru „M“
Váha430g
Dodávané káble1 x 1.2m OFC 24AWG kábel s 3.5mm nesymetrickým TRS jack konektorom
1 x jack adaptér (3.5mm samica – 6.35mm samec)
Prenosná krabička250 x 240 x 120mm

Galéria k článku

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu