Skutočne dobré káble si vyžadujú viac ako len väčší priemer vodičov

David Salz, zakladateľ spoločnosti WireWorld

Nové technológie, ktoré vytvárajú cestu dynamickému zvuku

Cieľom patentovanej technológie DNA Helix od spoločnosti WireWorld je umožniť poslucháčom ničím nerušený zážitok z ich obľúbenej hudby oslobodený od akýchkoľvek strát alebo zafarbení, ktorým sa nie je možné pri bežných kábloch vyhnúť. Pri testovaní káblov pomocou polygrafu inžinieri spoločnosti WireWorld zistili, že jeden z najväčších problémov pri prechode signálu káblami predstavujú tzv. výrivé prúdy, ktorých nepriaznivý efekt sa znásobuje krútením vodičov v kábli. Výrivé prúdy v kábloch majú za následok stratu tých najmenších zvukových detailov a nuansí, ktoré boli presne tým dôvodom, prečo ste investovali do kvalitnej hifi zostavy. Prečo ju teda pokaziť nekvalitnou kabelážou?

Geometria káblov WireWorld – DNA Helix

Káble WireWorld využívajúce patentovanú technológiou DNA Helix sú konštruované tak, že jednotlivé vodiče v kábli sú vedené paralelne vedľa seba po skupinách, aby sa zabezpečila čo najpriamejšia cesta pre zvukový signál a znížila sa tak možnosť vzniku vírivých prúdov. Dokonca, pri analógových kábloch prebiehajú pri konštruovaní geometrie kábla posluchové testy a vzdialenosť jednotlivých vodičov v kábli od seba sa do výsledného návrhu upravuje tak, aby výsledný kábel znel takmer ako keby boli komponenty pripojené priamo na seba.

Porovnanie štruktúry DNA Helix káblov WireWorld s bežnými káblami s krútenými vodičmi

Vďaka takémuto náročnému posluchovému testovaniu káblov pri konštruovaní ich geometrie je možné dosiahnuť nádherne texturovaný dynamický zvuk s priestorom ako keby váš obľúbený interpret stál presne pred vami.

V kábloch sa na kvalite zvuku podieľa každučký, aj ten najmenší detail. Materiál vodičov, izolácia a konektory sú určite podstatnými prvkami pri návrhu kábla, najdôležitejšia je však geometria, ktorá poskytuje signálu čo najefektívnejšiu cestu, ktorá je kľúčom k živej reprodukcii hudby.

David Salz, zakladateľ spoločnosti WireWorld

Káble s technológiou DNA Helix v našej ponuke

Technológie Symmetricon a Uni-Path v kábloch pre digitálne audio

Geometrie káblov Symmetricon a Uni-Path používané v nižších radách káblov WireWorld pre digitálne audio poskytujú rovnaké výhody ako geometria DNA Helix v nižších cenových kategóriách a pri o niečo menších (priemer) kábloch.

Geometria Symmetricon používaná v kábloch WireWorld pre digitálne audio.

Obe technológie, Symmetricon aj Uni-Path zlepšujú efektivitu prenosu zvukového signálu a poskytujú lepšie tienenie. Vďaka týmto inováciám tieto káble dokážu preniesť omnoho väčšie množstvo informácie z pôvodného zdroja vďaka čomu zlepšujú celkovú kvalitu zvuku a priestorovosť.

Káble s technológiou Symmetricon v našej ponuke

Napäťové káble vybavené technológiou FluxField

Geometria napäťových káblov FluxField je založená na 24 izolovaných vodičoch, ktoré sa vo vnútri kábla točia okolo plochého jadra, ktoré maximalizuje ich schopnosť odfiltrovať akékoľvek rušenie, ktoré do kábla môže prechádzať zo siete.

Geometria FluxField používaná v napäťových kábloch WireWorld

Tento unikátny návrh minimalizuje akékoľvek rušenie najmä pri dlhších metrážach kábla. Vďaka plochej konštrukcii sú napäťové káble WireWorld veľmi flexibilné a dobre sa s nimi pracuje.

Káble s technológiou FluxField v našej ponuke

Konektory Silver-Tube™

Za vývojom konektorov Silver-Tube™ stála jednoduchá otázka, ktorú si položili inžinieri WireWorld. Načo sa trápiť s vývojom perfektných káblov, keď konektory aj tak „uberú“ na ich kvalite?

RCA konektor Silver-Tube™

Kontakty s bezkyslikatej medi potiahnuté hrubou vrstvou striebra so špeciálnym izolačným prstencom z materiálu DuPont Delrin pre čo najpevnejší kontakt zaručujú tú najlepšiu vodivosť na kontaktoch v porovnaní s akýmikoľvek bežnými RCA konektormi.

Konektory v našej ponuke

Materiály vodičov

Čisté striebro triedy OCC-7N s čistotou 99,99999% je zvukovo najneutrálnejší vodič, ktorý vám odhaľuje aj tie najmenšie odtienky signálu.

David Salz, zakladateľ spoločnosti WireWorld

Najlepšiu vodivosť je možné dosiahnuť len vďaka materiálom prémiovej kvality

Častým predpokladom u mnohých hifi nadšencov, ba dokonca aj výrobcov, je fakt, že priemer kábla ako jediný zaváži na výslednej kvalite zvuku. Hrubší kábel je lepší kábel? Určite nie! Priemer vodičov určite do istej miery vplýva na výsledný zvuk, avšak posluchové testy, ktoré s rôznymi návrhmi geometrie káblov vykonávajú inžinieri v spoločnosti WireWorld odhalili, že najväčší vplyv na zvuk kábla má práve materiál vodičov.

Porovnanie vodivosti rôznych materiálov oproti bežnej medi

Práve z tohto dôvodu sa vývojári značky WireWorld sústreďujú najmä na návrh čo najlepšej geometrie pre všetky rady káblov a následne sa pre daný kábel snažia vybrať materiál vodičov čo najvyššej možnej kvality.

V závislosti od cenovej úrovne a modelového radu sú vodiče káblov WireWorld vyrobené z bezkyslikatej medi, ktorá môže byť ešte dodatočne postriebrená pre lepšiu vodivosť. Najvyššie rady káblov však používajú výhradne čisté striebro triedy OCC-7N, ktoré má neuveriteľnú čistotu až 99,99999%.

Izolácia Composilex® 3

Aby bola sada inovácií, ktorými sa môžu káble značky WireWorld pýšiť kompletná, bolo potrebné navrhnúť aj úplne nový druh izolačného materiálu. Tak vznikla izolácia Composilex 3. generácie, ktorou sú vybavené všetky káble WireWorld.

Porovnanie izolácie Composilex 3 s bežnou izoláciou kábla.

Tento izolačný materiál napomáha zachovaniu čistoty signálu minimalizáciou triboelektrického rušenia. Izolácia Composilex 3 ponúka živý, priestorový zvuk s úchvatným dynamickým kontrastom.

Testovanie káblov pri návrhu

Spoločnosť WireWorld ako jeden z mála výrobcov navrhuje svoje káble na základe reálnych posluchových testov.

Na testovanie káblov sa v spoločnosti používa zariadenie s názvom Cable Comparator, s ktorým spoločnosť WireWorld získala aj ocenenie CES Innovations Award.

Efektivita testovania káblov pomocou tohto zariadenia bola ocenená už mnohými expertmi na audio doma aj vo svete. Robert Harley, editor časopisu The Absolute Sound sa o procese testovania vyjadril: „konečne som si mohol naplno uvedomiť aký veľký vplyv majú na zvuk káble“. Bobby Owsinski – jeden z najznámejších odborníkov na audio na svete dodáva: „Vždy som tak trochu pochyboval o tom, že high-end audio káble môžu na zvuku čokoľvek vylepšiť. Avšak, WireWorld tento môj predpoklad zmietol zo stola. Kvalitné kábla naozaj sú alfou aj omegou vašej hifi zostavy.“

Práve precízne posluchové testy pri návrhu jednotlivých káblov umožnili vznik mnohých patentovaných technológií – DNA Helix alebo Composilex 3 – vďaka ktorým sú káble značky WireWorld svetovou špičkou.

Ak by ste svoje komponenty spojili „napriamo“ počuli by ste ich hrať najlepšie ako dokážu. Vďaka prepojeniu káblami WireWorld sa k tomuto ideálnemu stavu môžete dostať naozaj veľmi blízko.

David Salz, zakladateľ spoločnosti WireWorld

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu