Už dlhšiu dobu túžite mať doma domáce kino, ale z tej obrovskej ponuky, ktorá je aktuálne na trhu si vôbec neviete vybrať? Dobrá správa, sme tu, aby sme vám s výberom pomohli. V dnešnej dobe máte na trhu naozaj obrovské možnosti výberu, od úplne špičkových zostáv domáceho kina, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ktorýkoľvek režisér hollywoodskych trhákov, až po úplne jednoduché zostavy, ktoré sa zmestia do akejkoľvek obývačky a stále z nich budete mať pri pozeraní zimomriavky. Keď k tomu pridáte ešte všetky možnosti prepojenia, také domáce kino pre vás bude naozaj nevyčerpateľným zdrojom zábavy. Zábavy, ktorá vám určite vydrží dlhšie ako keby ste si dali postaviť bazén alebo kúpili jachtu :).

Výber domáceho kina v kocke

Ak nemáte čas na čítanie, úplne to chápeme, všetci sa stále niekam ponáhľame. Odporúčame však, aby ste si prečítali aspoň toto krátke zhrnutie, ktoré obsahuje všetky kľúčové prvky, ktoré je potrebné pri výbere domáceho kina zohľadniť.

Televízor alebo projektor?

Ak ešte nemáte doma televízor, do vášho pripravovaného domáceho kina by sa vám jeden určite hodil. Ak už nejaký ten televízor máte, ale nepodporuje 4K obraz s HDR (vysoký dynamický kontrast), možno by bolo dobré premyslieť si, či by sa vám taký nehodil, aby ste sa pripravili na budúcnosť, ktorá je tu v podstate už aj teraz. Investícia do domáceho kina určite nie je krátkodobá.

V prípade, že by ste sa však chceli posunúť na úplne inú úroveň, odporučili by sme vám prejsť z televízora na projektor. Projektory majú oproti bežným televízorom niekoľko výhod: Nespornou výhodou projektora je veľkosť uhlopriečky, ktorú viete dosiahnuť za pomerne rovnakú cenu. Pri kvalitných high-end projektoroch, ktoré vyrába Francúzska značka Cineversum je obraz ďaleko prirodzenejší, ako z bežne dostupného televízora. Treba si uvedomiť, že obraz pri pozeraní projektora je odrazený od plátna, čiže ani pozeranie veľkej uhlopriečky z blízka vám nebude kaziť zrak tak ako klasický TV panel, ktorý svieti priamo na vás a tým pádom vám aj pri omnoho menšej uhlopriečke viacej poškodzuje zrak. V našom štúdiu na Dolnej 18 v Banskej Bystrici si takéto domáce kino so špičkovým projektorom značky Cineversum môžete prísť vyskúšať. Garantujeme vám, že po odchode od nás už budete chcieť sledovať filmy len cez projektor a váš televízor pôjde von oknom.

Reproduktory do obývačky

Domáce kino je možné vytvoriť z veľkých alebo aj menších reproduktorov. Keďže fyzika sa oklamať nedá, väčšie reproduktory budú mať zvukový prednes vždy lepší; avšak, veľkosť reproduktorov, ktoré si zvolíte pre vaše domáce kino je potrebné vybrať s ohľadom na veľkosť miestnosti, v ktorej budú umiestnené. Taktiež je potrebné zohľadniť aj otázku dizajnu, aby ste si nakoniec nekúpili reproduktory, ktoré sa vám do obývačky vôbec nehodia.

Domáce kino s reproduktorov Focal Sopra

V našej ponuke nájdete celé portfólio reproduktorov renomovanej francúzskej značky Focal, ktorá vo svojom portfóliu taktiež ponúka špecifický typ zabudovaných reproduktorov, ktoré po inštalácii vo vašej kinosále (obývačke) vôbec nemusí byť vidieť.

Hľadáte skôr all-in-one riešenie domáceho kina?

Pozrite si náš Soundbar Focal Dimension, ktorý do vašej obývačky prinesie dokonalý 5.1 kanálový zvuk. S maximálnym výkonom 450W sa Dimension výkonovo radí medzi špičkové hi-fi 5.1 audio systémy a je dokonca vhodný pre miestnosti s rozlohou nad 50 m². Teraz ho dokonca ponúkame za výbornú cenu 749,25€ s DPH (-25% z pôvodných 999,00€) v rámci akcie Black Friday.

All-in-one riešenie vášho domáceho kina: Soundbar Focal Dimension, ktorý ziskal aj ocenenie EISA

Receiver a iné zariadenia pre streamovanie videa a hudby

Dobrý receiver je jedným z kľúčových prvkov kvalitného domáceho kina. Vďaka vhodne zvolenému receiveru môžete svoje domáce kino premeniť na centrum domácej zábavy a jednoducho sa prepínať medzi rôznymi zariadeniami ako je napr. Blu-ray prehrávač alebo herná konzola.

16 kanálový receiver Focal Astral 16

Váš receiver môže taktiež slúžiť aj ako zariadenie pre streamovanie hudby zo služieb ako sú Spotify, Deezer alebo TIDAL. Niektoré modely taktiež podporujú vytváranie viacerých zón, čiže vďaka jedinému zariadeniu môžete jednoducho ovládať audio v celej domácnosti. Predstavte si napríklad horúci kúpeľ so šampanským, ktorý vám spríjemňuje streamovaná hudba z receivera hrajúca cez vstavané reproduktory v kúpeľni.

Záver

V závislosti od výberu domáceho kina sa odvíja aj množstvo času, ktoré je potrebné na jeho zostavenie. Pokiaľ si vyberiete štandardný set reproduktorov, ku ktorým si dokúpite jeden receiver, môžete si kino zapojiť a začať si ho užívať v podstate hneď ako prídete domov. Avšak, v prípade výberu zabudovaných reproduktorov to už také jednoduché nie je. V rámci našich služieb vieme zabezpečiť aj kompletnú inštaláciu domáceho kina, je už len na vás, pre aký typ sa rozhodnete.

Ostatné články z tejto série

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu